Black'n White

Egy konzervatív beállítottságú fiatal gondolatai a történelemről, közéletről, hétköznapokról és sportról...

Friss topikok

Linkblog

HTML

"Fontoljátok meg szavainkat"

2010.03.28. 21:53 | Bandiablo | Szólj hozzá!

Még sosem láttam templomban politikai szórólapokat a padokon. Innentől kezdve már nem lesz újdonság. Először meglepődtem, mondván milyen lehetetlen dolog az "Isten Házában" kampányolni. A mise előtt volt egy kis idő az egyik papírdarab tanulmányozására. A pap a Lukács-evangélium passióját követően, az ő sajátos stílusában felolvasta a püspöki kar körlevelét a választásokról, majd a liturgia végén kitért a hívek előtt heverő cédulákra.  Mindszenty hercegprímás "intelmei" voltak a magyar katolikusokhoz az 1945-ös, illetve az elcsalt 1947-es választást megelőzően. Aktuális tartalma miatt már az első felületes olvasásra is annyira megtetszett, hogy most szó szerint közlöm a kevésszámú olvasóval:

"...a keresztény hívek lelkére kötjük, hogy választójogukat lelkiismereti felelősségük átérzésével gyakorolják."

"Meg kell mondanunk, hogy a magyar közéletben sok, nagyon sok olyan jelenséget tapasztalunk, amelyek a tiszta demokrácia elveivel éles ellentétben vannak. Meg kell mondanunk, hogy ez az irányzat újabb veszélybe sodorhatja szerencsétlen és súlyosan megpróbált hazánkat."

"Különféle nézetek mellé állnak most ki az emberek; olyanok mellé is, melyeknek még tegnapjuk sincs."

"...fontoljátok meg szavainkat és a választások alkalmával adjátok a szavazatotokat arra a jelöltre, aki az erkölcsi tisztaság, a jog, az igazság és a rend érdekében fog síkra szállni. (...), hogy ilyen válság, ilyen szellemiség, ilyen eltévelyedések többé ne ismétlődhessenek meg a magyar földön."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bandiablo.blog.hu/api/trackback/id/tr581875991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása