Black'n White

Egy konzervatív beállítottságú fiatal gondolatai a történelemről, közéletről, hétköznapokról és sportról...

Friss topikok

Linkblog

HTML

Gera vs. Ko(eman)Ko(man)

2010.03.20. 08:35 | Bandiablo | Szólj hozzá!

Minden futball-szerető ember ismeri a történetet. Gera összeveszik Erwin Koemannal a dánok elleni VB-selejtező előtt. Azóta sincs béke. S azóta rengeteg emberben vetődik fel: Ki kell jobban a válogatottnak Koeman, vagy Gera? Vagy egyik sem?

Koeman kapitánykodása vegyes eredménysort mutat fel, ugyanakkor nem tud mit kezdeni azzal a magyar sajátossággal, hogy 1986 óta a kulcsfontosságú meccseket rendszeresen elbukjuk (jugók elleni pótselejtező 1-12-es összesítéssel, a svédek elleni meccsek pl.), vitézkedésünk általában a tét nélküli barátságos meccsekre korlátozódik, tehát azt is mondhatnám a Koeman-éra semmilyen újdonságot, semmilyen fejlődést nem hozott. Helyesbítek, újdonságot hozott, de arra szerintem senki sem büszke. Meghonosított egy alapvetően védekező szisztémát, amely idegen az itthoni hagyományoktól és felfogástól. Az 1-4-2-3-1-es játékrendszerrel önmagában nem lenne baj, ha a válogatottunk gyors illetve technikás játékkal rukkolna elő, de ehhez az is kell hogy ne Torghelle Sanyinak hívják az egyetlen befejező csatárt. Továbbá, ha a kevésszámú, valóban tehetséges játékos (Dzsudzsi, Szalai, Huszti, Juhász) olyan teljesítményt nyújtana mint a klubjában, akkor a jelenlegi helyzetünknél sokkal előrébb kellene tartanunk. Mindezek elérésére Koeman alkalmatlan. És itt jön a képbe Gera.

A Hit Gyülekezetéből is ismert pécsi jelenleg a stabil középcsapatnak számító Fulham egyik alapembere. Önmagában ez a tény alapból azt követelné, hogy Gera köré épüljön a válogatott. De ha végignézzük, Gerzson eddig valamennyi klubjában (Fradika, West Brom) kulcspozíciót töltött be, azonban a válogatott a San Marino elleni EB-selejtezőt leszámítva ,túl sok hasznát nem látta a lehelletfinom mozdulatú baranyainak. (A barátságos meccseket szándékosan nem veszem figyelembe, mert az olaszok 3-1-es legyőzése rajtunk kívűl a kutyát nem érdekli). Úgyhogy, ha kapitány volnék, Gerával én is rosszban lennék, s ennek alighanem az ukrán Koman örülne a legjobban. Aki abban az olasz A-ligában edződik, ahol a Gera-féle finomság mit sem ér, ha ellened Gattuso, Sissoko, Muntari vagy éppen Sztankovics készül műtétre, ahogy Horti Gábor sporttárs mondaná. És egyelőre úgy tűnik, Koman állja a félig üres olasz stadionok sarát. Remélem így is lesz, mert muszáj valaki, aki elfeledteti velem a Gera-szaltót.

A bejegyzés trackback címe:

https://bandiablo.blog.hu/api/trackback/id/tr571853928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása